Tri lučke

Preproste, čiste linije nežnih odtenkov, ki dopuščajo naravi, da s svojo barvito in spreminjajočo energijo napolni vsakogar, ki se ustavi na teh prelepih vinorodnih gričevjih.

Tri lučke Posavje

1874 Prešnica grofov Attemsov

Zgodba posestva na Sremiču se je začela daljnega leta 1874, ko so prvi lastniki, brežiški grofje Attemsi, na tem mestu zgradili veliko leseno vinsko prešo, ki je bila kasneje razglašena za kulturni spomenik. Več kot 100 let je imelo to posestvo le vlogo prešnice v kateri so stiskali grozdje, po letu 1985 pa je zaživelo kot gostišče »Tri lučke«. Po pripovedovanju domačinov naj bi ime gostišča »Tri lučke« predstavljalo tri svetilke na terasi, katerih svetloba se je videla vse do Krškega.

Tri lučke

1985 Gostišče Tri Lučke

Gostišče je v tem času pridobilo svoj sloves in posebno mesto med okoliškimi prebivalci, kateri še danes radi obujajo lepe spomine. Gostišče »Tri lučke« so bile prepoznavne po okusni in domači hrani ter kvalitetnim osebjem, ki so skrbeli, da so bili gostje vedno zadovoljni.

Tri lučke Posavje

2016 Tri Lučke znova zaživijo

Z novim lastnikom so Tri lučke po nekaj letih premora znova zaživele, v nekoliko drugačni podobi, vendar kljub temu z ohranjenima simboloma - staro vinsko prešo in tremi svetilkami, ter z enakim poslanstvom: s kvalitetno hrano in osebjem razveseljevati goste in jim ustvarjati nepozabne spomine.