Kuhajte z nami

9. 4. 2020

V teh dneh ko je naša restavracija zaprta, bo chef Dejan Mastnak z vami delil preproste recepte jedi, ki jih lahko pripravite kar sami!

Prvi recept je bananin narastek s čokolado, pomarančo in karamelo. Enostaven in odličen jutranji ali popoldanski posladek! Obvezna priloga: turška kava!

Bananin narastek s čokolado, pomarančo in karamelo

Sestavine:

  • 3 kom banane (zrele)
  • 3 kom jajc
  • 1 žlica mascarpone ali sladke skute
  • pomarančna lupinica ½ pomaranče
  • 3 žlice moke
  • ščepec soli, vanilij sladkor, rum
  • 50 g čokolade
  • maslo in kakav za model

Banane olupimo in jih z vilico zmečkamo, dodamo mascarpone (skuto) in jajca ter razmešamo. Nato dodamo še pomarančno lupinico, ščep soli, vanilij sladkor in rum. Na koncu umešamo še presejano, da nastane gladka masa. Model dobro namažemo z maslom, posujemo s kakavom, napolnimo z bananino maso in dodamo še koščke čokolade. Pečemo v vodni kopeli na cca 180°C za cca 50-55 min.

Karamela

150 g sladkorja segrejemo v kozici da temno karamelizira, zalijemo s toplo sladko smetano (250g), razmešamo v gladko omako in malo pokuhamo. Odstavimo in dodamo še cca 40 g masla razmešamo in ohladimo. Na koncu karamelo začinimo še s pomarančnim likerjem in polijemo po počenem narastku.

Dober tek!

Obratovalni čas

Restavracijator – sob: 12.00–22.00 *
Hotelpon sob
*od aprila do oktobra sobotni delovni čas zaradi porok prilagojen (pokličite za rezervacijo mize)

E-novice