Rezerviraj soboRezerviraj mizo
07 620 58 06 info@trilucke.si

Teden Martinovih užitkov

Delavnica: Osnove sommelierstva

14. november ob 16:00

Nazaj

četrtek, 19. oktober 2023torek, 14. november 2023

Delavnica: Osnove sommelierstva

Delavnica osnove Sommelierstva

14.11. od 16.00 do 18.00 na Treh lučkah
V sodelovanju z Rokom Kerinom (sommelier II. stopnje, vodja strežbe) in vKrog - Društvo ljubiteljev vina in kulture Posavje.

Vas zanima kako opišemo in postrežemo vino?
Vabimo vse ljubitelje vin in zaposlene v turizmu, da se nam pridružijo na 4-urni osnovni delavnici o osnovah sommelierstva, ki ga organizirata društvo vKROG in Tri lučke.


Kdo bo predaval?
Sommelierska znanja in praktične veščine, senzoriko vina, degusstiranje ter osnovno vinsko retoriko bo z nami delil ROK KERIN,vodja strežbe na posestvu Tri lučke. Rok je sommelier II. stopnje, uspešno je tudi zaključil WSET 2. stopnje (vinska šola Belvin). V 15 letni karierni poti je vodil strežbo v vodilnih restavracijah ter se je udeležil nekaterih večjih sommelier-skih tekmovanj. Izpostaviti velja 2. mesto na tekmovanju »najboljši Sommelier Slovenije« leta 2010 v Strunjanu ter 2. mesto na tekmovanju »najboljši Sommelier Slovenije« leta 2022 v Ljubljani. Prav tako bo predstavil strežbo, veščine nastopa pred gostom, delo pri gostovi mizi ter skladiščenje vina.


Kdo vas bo postregel?
vKrog- Društvo ljubiteljev vina in kulture Posavje
Pred kratkim je v Posavju zaživelo novo prostovoljno društvo, ki združuje člane z namenom širjenja kulture pitja vina v povezavi z ostalimi področji kulture ter kulinarične tradicije regije. Ideja o nastanku društva je nastala med posamezniki, ki delujejo na področju turizma in kulture in so bili v lanskem letu vključeni v tečaj Sommelier I stopnje. Znanje, ki so ga pridobili, bodo širili med zainteresirane ljubitelje vin in kulture, ki se želijo izpopolnjevati in izobraževati na omenjenem področju. Okušanje vina bo vodil predsednik društva, Miha Ritonja.


CENA: 30,00 €/osebo (vključuje predavanja in degustacijo vin)
Prijave sprejemamo na info@trilucke.si (delavnica bo izvedena v primeru zadostnega števila prijav)

Kako do nas

Tri lučke se nahajajo na vinorodnem območju Sremič, ki se razteza nad Krškem. Le ta je oddaljen od Zagreba 56 km in od Ljubljane 96 km.

Restavracija

Hotel

E-novice