Delavnica osnove Sommelierstva
14.11. od 16.00 do 18.00 na Treh lučkah
V sodelovanju z Rokom Kerinom (sommelier II. stopnje, vodja strežbe) in vKrog - Društvo ljubiteljev vina in kulture Posavje.
Vas zanima kako opišemo in postrežemo vino?
Vabimo vse ljubitelje vin in zaposlene v turizmu, da se nam pridružijo na 4-urni osnovni delavnici o osnovah sommelierstva, ki ga organizirata društvo vKROG in Tri lučke.
Kdo bo predaval?
Sommelierska znanja in praktične veščine, senzoriko vina, degusstiranje ter osnovno vinsko retoriko bo z nami delil ROK KERIN,vodja strežbe na posestvu Tri lučke. Rok je sommelier II. stopnje, uspešno je tudi zaključil WSET 2. stopnje (vinska šola Belvin). V 15 letni karierni poti je vodil strežbo v vodilnih restavracijah ter se je udeležil nekaterih večjih sommelier-skih tekmovanj. Izpostaviti velja 2. mesto na tekmovanju »najboljši Sommelier Slovenije« leta 2010 v Strunjanu ter 2. mesto na tekmovanju »najboljši Sommelier Slovenije« leta 2022 v Ljubljani. Prav tako bo predstavil strežbo, veščine nastopa pred gostom, delo pri gostovi mizi ter skladiščenje vina.
Kdo vas bo postregel?
vKrog- Društvo ljubiteljev vina in kulture Posavje
Pred kratkim je v Posavju zaživelo novo prostovoljno društvo, ki združuje člane z namenom širjenja kulture pitja vina v povezavi z ostalimi področji kulture ter kulinarične tradicije regije. Ideja o nastanku društva je nastala med posamezniki, ki delujejo na področju turizma in kulture in so bili v lanskem letu vključeni v tečaj Sommelier I stopnje. Znanje, ki so ga pridobili, bodo širili med zainteresirane ljubitelje vin in kulture, ki se želijo izpopolnjevati in izobraževati na omenjenem področju. Okušanje vina bo vodil predsednik društva, Miha Ritonja.
CENA: 30,00 €/osebo (vključuje predavanja in degustacijo vin)
Prijave sprejemamo na info@trilucke.si (delavnica bo izvedena v primeru zadostnega števila prijav)