Projekt okusi ribo

Namen projekta

Projektni partnerji bomo povezali naravne danosti (ribnik, pohodne, kolesarske poti ter slapove), gostince in lokalnega ribogojca z namenom povečanja atraktivnosti turističnega območja ter oblikovanja novih turističnih produktov. Ribogojnico in del obstoječih pohodnih ter kolesarskih poti bomo uredili v atraktiven doživljajski učni prostor v urbanem središču. Razvili bomo tri nove, inovativne turistične produkte z zgodbami, vsak z elementi zelenega, aktivnega, zdravega doživljaja in kulinariko lokalne ribe. Produkti bodo vključeni v turistično ponudbo preko lokalnih turističnih agencij, v skupni turistični portal regije Posavje.

Glavne dejavnosti

Razvoj treh novih turističnih produktov, revitalizacija ribnika resa in obogatitev z lesenimi poučnimi inštalacijami, promocija in prenos znanja pri pripravi ribjih jedi za ranljive ciljne skupine, ureditev piknik prostora v sklopu inovativnega turističnega produkta, nakup električnih koles, nakup vozila za transport in prodajo poti z novimi tržnimi potmi.

Cilji

  • Oblikovati tri atraktivne turistične produkte
  • Razviti lokalni trg do turističnih ponudnikov in lokalnih prebivalcev
  • Ohraniti manjšo ribogojnico
  • Omogočiti razvoj manjši ribogojnici
  • Privlačno revitalizirati degradirano območje ribnika Resa
  • Privabiti mlade, starejše in gibalno ovirane na območje ribnik Resa / ribogojnice
  • Umestiti nove zgodbe z izobraževalnimi lesenimi inštalacijami (hiška na drevesu, iglu, splav)
  • Pričakovani rezultati:
  • Razviti trije novi avtentični turistični produkti z zgodbami, ki vključujejo kulinarično ponudbo jedi iz posavskih rib lokalne ribogojnice (pohodne poti, kolesarske poti in panoramska pot).
  • Razvita nova tržna pot za sveže ribe lokalne ribogojnice (razvita tržna pot do gostincev, razvita tržna pot z dostavo v mesto Krško).
  • Razvita nova storitev v smislu gastronomske ponudbe lokalnih gostincev s Posavsko ribo (umestitev posavske ribe na jedilnike).
  • Revitaliziran ribnik Resa dopolnjen z atraktivnimi in učnimi vsebinami (odstranitev invazivnih rastlin, mulja, ureditev dostopov in umestitev lesenih inštalacij (hiške v obliki gnezda na drevesu, igluja in splava) namenjenih učenju preko igre.
  • Izvedba zaključne prireditve z namenom promocije turističnih produktov in kulinaričnih posebnosti s posavsko ribo.
  • Oblikovanje in prevod zloženke z novimi turističnimi produkti (pdf. Oblika).
  • Udeležba na sejmih v Sloveniji z namenom promocije novih turističnih produktov na lokacijah izven območja z 10.000 prebivalci.

Partnerji v operaciji – Okusi ribo

  • Občina Krško (vodilni partner)
  • CPT Krško
  • Restavracija Tri lučke
  • Ribogojstvo Pajk
  • TD Senovo

Viri financiranja:

Skupna vrednost projekta Okusi ribo znaša 276.964,62 evrov in bo sofinancirana iz sredstev Evropskega Sklada za pomorstvo in ribištvo v višini do 198.002,51 € EUR, zaključek operacije pa je predviden do 31. oktobra 2020.”

Obratovalni čas

Restavracijator – sob: 12.00–22.00 *
Hotelpon sob
*od aprila do oktobra sobotni delovni čas zaradi porok prilagojen (pokličite za rezervacijo mize)

E-novice

Tri lučke

Bronasti

Cert ID: 0006/00006

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
RESTAVRACIJA TRI LUČKE d.o.o.
Matična številka: 8026262000
Zeleni ključ
Zeleni ključ - narava
Okusi ribo
Okusi ribo

Stopite v stik

Tri lučke
Sremič 23
8270 Krško
info@trilucke.si
trilucke.si

Uradni podatki

Restavracija Tri lučke d.o.o.
Sremič 23
8270 Krško
ID za DDV: SI47807164
IBAN: SI56 0298 0026 2421 632 (NLB, d. d.)

IBAN: SI56 0298 0026 2700 798 (NLB, d.d.)

Uradni podatki

Hotel Tri lučke d.o.o.
Sremič 23
8270 Krško
ID za DDV: SI96310154