Ekipa Treh lučk

Za vsako nepozabno zgodbo je potreben dober »pisec«, tak ki v zgodbo vloži vso svojo strast in energijo. Naši fantje to počnejo čisto vsak dan in prav je, da vam jih predstavimo.

Dejan Mastnak Tri lučke

Dejan Mastnak

vodja restavracije

Ni zgolj chef in vodja restavracije, ampak tudi navdušenec ter strokovnjak za peko na žaru. Iskanju popolnih, sezonskih okusov s poudarkom na lokalnih sestavinah je predan že skoraj 25 let.

V nov izziv je bil sestaviti gostinsko ponudbo in ekipo, ki danes deluje na Treh lučkah. Tako mu je uspelo pričarati in nuditi domačnost, odlično gostinsko ponudbo ter združiti kulinariko in vino. Velik poudarek pa daje tudi povezovanju vrhunskih lokalnih ponudnikov v regiji in širše.

Kreativno kuharsko kariero je pričel na Gradu Tabor Laško, seznam pa se vije od kuharja v restavraciji Grad na Bledu, vodja kuhinje Hotel Ajdovec, vodenja kuhinje in restavracije Dvorca Impoljca, vodenja kuhinje hotela Evrope Celje pa vse do sodelovanja ter svetovanja v podjetju Lek d.d., hotelu Plaza, Posestvu Pule, pa do danes, kot vodja gostinstva - chef na posestvu Tri lučke.

Kot ljubitelj drznih izzivov je pripravil tudi nekaj odmevnih banketov, pogostitev, dogodkov in piknikov, kar nekaj parov v Sloveniji pa je dahnilo ''da'' ob vrhunski kulinariki izpod njegovih rok. Je prejemnik lepega števila kulinaričnih nagrad v Sloveniji. Redna izobraževanja so sestavni del procesa, tako je opravil tudi mesečni trening v Jumeirarah resortu v Dubaju. Med bolj svežimi je certifikat Original Weber grill master.

Njegova skrivna sestavina: »Skrivnostna začimba, ki vsako jed dvigne na višji kulinarični nivo je vsekakor iskrena ljubezen in spoštovanje do vsake sestavine.«

Cilj je preprost – biti vrhunski gostitelj.

Slavko Gorenc Tri lučke

Slavko Gorenc

sommelier, vodja strežbe

Gostinsko pot je pričel ravno pod vodstvom Dejana Mastnaka v Sevnici ter skupaj z njim ustvarjal tudi v Dvorcu Impoljca. Izkušnje je nabiral tudi kot vodja lokala v Krškem, restavraciji Ipusa, Posestvu Pule ter restavraciji Boheja.

Da dobra hrana še bolje zaživi ob pravi vinski spremljavi, je spoznal že kmalu ter tako opravil izobraževanje za vinskega svetovalca ter do sedaj s področja poznavanja vinarstva domov odnesel tudi več medalj. Iskreno verjame, da je sommelier plemenit poklic, ki skrbi za dvig vinske kulture in bogati druženje vina, jedi in kulture človeka. Pripravlja se na izpit II. stopnje za sommelierja, saj je mnenja, da ima dober vinski sommelier ravno tako svojo vizijo kot jo ima vrhunski chef.

Na posestvu Tri lučke vas bo pozdravil v slogu t.i. prave dunajske šole in z zanj značilnim toplim ter iskrenim nasmehom. Prepustite mu izbor vina ob vašem obisku, saj zaradi izjemnega poznavanja tako vina, vinogradnikov kot seveda kuharskih kreacij ne boste zgrešili in bo vaša izkušnja popeljana še korak višje.

Rad je drugačen in izzivalen s kančkom predrznosti, kadar poskuša ujeti harmonijo med vinom in jedmi.

Rok Kerin

strežba

Kaja Radanovič

strežba

Igor Vlaški

kuhar

Dejan Petelinc

kuhar