Notice: Undefined index: terms in /var/www/clients/client1/web113/private/lib/items/JS-F6-PHP/Domino/TopBar/view.php on line 17

Notice: Undefined index: translate in /var/www/clients/client1/web113/private/lib/items/JS-F6-PHP/Domino/TopBar/view.php on line 17

Notice: Undefined index: privacy in /var/www/clients/client1/web113/private/lib/items/JS-F6-PHP/Domino/TopBar/view.php on line 17

Notice: Undefined index: translate in /var/www/clients/client1/web113/private/lib/items/JS-F6-PHP/Domino/TopBar/view.php on line 17

Notice: Undefined index: cookies in /var/www/clients/client1/web113/private/lib/items/JS-F6-PHP/Domino/TopBar/view.php on line 17

Notice: Undefined index: translate in /var/www/clients/client1/web113/private/lib/items/JS-F6-PHP/Domino/TopBar/view.php on line 17

Notice: Undefined index: year in /var/www/clients/client1/web113/private/lib/items/JS-F6-PHP/Domino/TopBar/view.php on line 17

Notice: Undefined index: text in /var/www/clients/client1/web113/private/lib/items/JS-F6-PHP/Domino/TopBar/view.php on line 17

Notice: Undefined index: translate in /var/www/clients/client1/web113/private/lib/items/JS-F6-PHP/Domino/TopBar/view.php on line 18

Notice: Undefined index: picProfile in /var/www/clients/client1/web113/private/lib/items/JS-F6-PHP/Domino/ContentBlocks/Types/PicText/view.php on line 92
Tri lučke - Ekipa Treh lučk

Ekipa Treh lučk

Za vsako nepozabno zgodbo je potreben dober »pisec«, tak ki v zgodbo vloži vso svojo strast in energijo. Naši fantje to počnejo čisto vsak dan in prav je, da vam jih predstavimo.

Dejan Mastnak

vodja restavracije

Ni zgolj chef in vodja restavracije, ampak tudi navdušenec ter strokovnjak za peko na žaru. Iskanju popolnih, sezonskih okusov s poudarkom na lokalnih sestavinah je predan že skoraj 25 let.

V nov izziv je bil sestaviti gostinsko ponudbo in ekipo, ki danes deluje na Treh lučkah. Tako mu je uspelo pričarati in nuditi domačnost, odlično gostinsko ponudbo ter združiti kulinariko in vino. Velik poudarek pa daje tudi povezovanju vrhunskih lokalnih ponudnikov v regiji in širše.

Kreativno kuharsko kariero je pričel na Gradu Tabor Laško, seznam pa se vije od kuharja v restavraciji Grad na Bledu, vodja kuhinje Hotel Ajdovec, vodenja kuhinje in restavracije Dvorca Impoljca, vodenja kuhinje hotela Evrope Celje pa vse do sodelovanja ter svetovanja v podjetju Lek d.d., hotelu Plaza, Posestvu Pule, pa do danes, kot vodja gostinstva - chef na posestvu Tri lučke.

Kot ljubitelj drznih izzivov je pripravil tudi nekaj odmevnih banketov, pogostitev, dogodkov in piknikov, kar nekaj parov v Sloveniji pa je dahnilo ''da'' ob vrhunski kulinariki izpod njegovih rok. Je prejemnik lepega števila kulinaričnih nagrad v Sloveniji. Redna izobraževanja so sestavni del procesa, tako je opravil tudi mesečni trening v Jumeirarah resortu v Dubaju. Med bolj svežimi je certifikat Original Weber grill master.

Njegova skrivna sestavina: »Skrivnostna začimba, ki vsako jed dvigne na višji kulinarični nivo je vsekakor iskrena ljubezen in spoštovanje do vsake sestavine.«

Cilj je preprost – biti vrhunski gostitelj.

Dejan Mastnak (224)
Aljaž Novšak (225)

Aljaž Novšak

chef

Vodi ga nenehna želja po odkrivanju navad, okusov, značilnosti posameznih lokacij in vzdušij. Kot chef se zelo posveča iskanju izvora živil, nenehno pili tehnike priprave do popolnosti, predvsem pa z različnimi tehnikami ter kombinacijami živil išče popolno harmonijo okusov.

Vrata v svet kulinaričnega cirkusa mu je pokazal prav Dejan Mastnak v Restavraciji Dvorec Impoljca in v Hotelu Evropa Celje, kjer je stažiral kot učenec in vajenec.

Prvi stiki z zvezdicami v kulinariki so se za Aljaža začeli že z rosnimi 20 leti v italijanski La Subidi, ki se ponaša z eno Michelinovo zvezdico. Tam se je, sicer ljubitelj dobre hrane od malih nog, dokončno vdal usodi in se prepustil nenehnemu iskanju novih okusov ter kulinaričnih izzivov. Na seznamu strokovnih izobraževanj se znajde tudi vrhunska Agli amici restavracija, ki se ponaša z dvema Michelinovima zvezdicama. Kalil se je tudi v hotelu Livada prestige ter Galeriji okusov v Petrovčah, obakrat s chefom Borutom Jovanom. Zanimiv izziv pa je bilo tudi strokovno sodelovanje v kuharski oddaji v izvedbi Pro Plusa.

Prisega na klasične in pristne okuse jedi, njegova velika strast pa je iskanje popolnega testa za kruh in vse, kar je povezano z drožmi.

Matjaž Habe

kuhar

Slavko Gorenc (226)

Slavko Gorenc

sommelier, vodja strežbe

Gostinsko pot je pričel ravno pod vodstvom Dejana Mastnaka v Sevnici ter skupaj z njim ustvarjal tudi v Dvorcu Impoljca. Izkušnje je nabiral tudi kot vodja lokala v Krškem, restavraciji Ipusa, Posestvu Pule ter restavraciji Boheja.

Da dobra hrana še bolje zaživi ob pravi vinski spremljavi, je spoznal že kmalu ter tako opravil izobraževanje za vinskega svetovalca ter do sedaj s področja poznavanja vinarstva domov odnesel tudi več medalj. Iskreno verjame, da je sommelier plemenit poklic, ki skrbi za dvig vinske kulture in bogati druženje vina, jedi in kulture človeka. Pripravlja se na izpit II. stopnje za sommelierja, saj je mnenja, da ima dober vinski sommelier ravno tako svojo vizijo kot jo ima vrhunski chef.

Na posestvu Tri lučke vas bo pozdravil v slogu t.i. prave dunajske šole in z zanj značilnim toplim ter iskrenim nasmehom. Prepustite mu izbor vina ob vašem obisku, saj zaradi izjemnega poznavanja tako vina, vinogradnikov kot seveda kuharskih kreacij ne boste zgrešili in bo vaša izkušnja popeljana še korak višje.

Rad je drugačen in izzivalen s kančkom predrznosti, kadar poskuša ujeti harmonijo med vinom in jedmi.

Rok Kerin

strežba

Davor Jamnik

strežba

Dejan Petelinc

kuhinja