Rezerviraj mizoRezerviraj sobo
07 620 58 06 info@trilucke.si

Mednarodni okoljski znak Zeleni ključ

Vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji.

Zelena politika

Mednarodni okoljski znak Zeleni ključ

Okoljski/trajnostni znak Zeleni ključ je, vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Zeleni ključ zagotavlja vsem gostom, da z izbiro certificiranega turističnega obrata neposredno pripomorejo k varovanju okolja. Kot nosilci tega znaka, vzdržujemo visoke okoljske standarde, kar dokazujemo s pomočjo stroge dokumentacije in pogostih kontrolnih pregledov.

Naša okoljska politika

Naša različna prizadevanja za okolje in trajnost so temeljni stebri našega poslovanja in prizadevamo si ustvariti družbene in okoljske koristi za okolico. Zato smo sprejeli sledeča načela:

Prizadevali si bomo za zmanjševanje negativnega vpliva naše dejavnosti na okolje. To bomo dosegali z varčevanjem pri energiji in vodi ter zmanjševanjem nastankov odpadkov (reduce, reuse, recycle).

Vsako leto si bomo zastavili nove okoljske cilje in vseskozi spremljali našo uspešnost vpeljave trajnostnih ukrepov.

Veliko pozornosti bomo namenili izobraževanju in usposabljanju osebja o okoljskih in trajnostnih prizadevanjih. Želimo, da so naši zaposleni predani zeleni politiki in se zavedajo prednosti le tega, saj bodo le tako resnično izvajali podana priporočila in tudi samoiniciativno iskali rešitve za bolj trajnostno delovanje.

Svoje znanje in predanost trajnostnem delovanju bomo predajali vam, gostom. Na različne načine vas bomo spodbujali k aktivnem sodelovanju pri okoljskih prizadevanjih.

Pri nakupu surovin in ostalih proizvodov bomo dajali prednost organskim in lokalnim izdelkom.

Zavezali se bomo k aktivnem povezovanju z lokalnim okoljem. Od pridobivanja čim več surovin in proizvodov od lokalnih pridelovalcev, do promocije lokalne kulinarike, kulture in naravnih danosti.

Hvaležni vam bomo v kolikor boste varčni tudi pri uporabi vode in energije.

Nekaj nasvetov za premišljeno ravnanje:

Različni polnilci (za prenosne računalnike, mobilne telefone itd.) še naprej porabljajo električno energijo tudi, ko jih ne uporabljamo, če ostanejo priključeni v vtičnico. Ko jih ne potrebujete jih ne puščajte v vtičnici.

Najbolj varčna je ugasnjena sijalka, zato luči ugašamo povsod, kjer jih ne potrebujemo.

Količino tople vode, ki priteče iz pipe uravnavajmo glede na dejanske potrebe.

Vestno zapirajmo pipo takrat, ko vode neposredno ne potrebujemo.

Bodite premišljeni tudi pri uporabi in nastavitvi temperature klimatske naprave.

Pomagajte nam pri ohranjanju planeta

Zgodbo in delovanje restavracije in hotela Tri lučke sooblikujete tudi vi, naši dragi gostje. In le z vašo pomočjo bomo lahko dosegli zastavljene cilje in bili uspešni pri varovanju okolja. S tem namenom vam v času bivanja brisače in posteljnino menjamo le na vašo željo (o tem nas lahko obvestite na recepciji oziroma jih odložite na tla v kopalnici), pri čemer vas naprošamo k večkratni uporabi le teh. 

Hvala, ker nam pomagate ohranjati najdragocenejše vire Zemlje!

Več o Zelenem ključu: www.zelenikljuc.si

»«

Kako do nas

Tri lučke se nahajajo na vinorodnem območju Sremič, ki se razteza nad Krškem. Le ta je oddaljen od Zagreba 56 km in od Ljubljane 96 km.

Restavracija

Hotel

E-novice